Logo

Mob: 060/5302003          Tel: 011/4360523           Email: kontakt@klimauredjaji.org

DA LI KLIMA UREDJAJ MOŽE DA GREJE?

Pitanje grejanja nikoga ne brine do početka grejne sezone. Ušuškani u kasno leto i prijatne temperature mnogi o tome ne razmišljaju I iznenade se nekom hladnom danu uoči početka grejne sezone, koja uobičajeno u svim većim gradovima I stanovima sa centralnim grejanjem počinje od polovine oktobra. Zato je uvek problem ukoliko se do tada temperatura malo spusti I stanovi ohlade.
Rešenje je u klima uređajima, budući da svaka klima može i da greje i da hladi, s tim što neinverterski klima uređaj može grejati do pet stepeni ispod nule, a inverterski klima uređaji do čak 15 stepeni ispod nule.
Razvoj tehnologije omogućio je I takozvani inverter, uređaj koj pruža daleko bolji rad u zimskim uslovima – grejanje u slučaju kada se temperature spuste na ispod 15 stepeni ispod nule.
Za razliku od klasičnog klima uređaja, kojih kod nas ima više zbog manje cene, gde se vazduh uduvava punim kapacitetom, pa I kad je temperatura malo iznad ili ispod zadate, inverter klima uređaj sa inverter tehnologijom ima promenjljiv režim rada, a razlika je u radu kompresora.
Inverter tehnologija napravljena je tako da se rad motora prilagođava postignutoj temperaturi. Naime, inverter motor održava temperaturu kada detektuje temperaturnu razliku u prostoriji u odnosu na zadatu. To što se ne pali i ne gasi, već uvek radi omogućava veliku uštedu energije.
Kompresor radi najvećom brzinom ukoliko je velika razlika između spoljne I temperature u prostoriji, a najsporije kada su postignuti zadati uslovi.
Inverterski uređaji podižu ili spuštaju temperaturu prostorije menjajući brzinu rotiranja kompresora, a nakon što postignu zadati uslov ta tehnologija smanjuje brzinu rotiranja kompresora kako bi se uštedela energija, ali I smanjile nagle promene temperature u prostoriji.
Primena te tehnologije za rezultat ima mnogo ekonimičniji rad, manje opterećenje električne instalacije stalnim uključivanjem i isključivanjem kompresora, daleko bolji rad u zimskim uslovima, ali I manja potrošnja električne energije, duži vek trajanja proizvoda i smanjeni troškovi održavanja i servisiranja.
Zato se može reći da je grejanje klimom jedan od najboljih vidova grejanja današnjice.

PROMOTIVNA CENA REDOVNOG SERVISA KLIMA UREĐAJA

Promotivna cena za redovan godišnji servis klima uredjaja 2500 dinara. Ako sklopite ugovor sa nama o redovnom godišnjem održavanju, cena će svake godine biti samo 2000 dinara!!!

servisiranje-klima
Servis klima uređaji

GARANCIJA 5 GODINA

Za svaku klimu koju kupite kod nas i koju Vam mi ugradimo, imate garanciju od 5 godina, pod uslovom obaveznog redovnog godišnjeg servisa. Redovan godišnji servis je preporučljiv u svakom slučaju, jer doprinosi kako boljem i dugoročnijem radu klima uređaja tako i Vašem zdravlju!

Montaža Daikin klime

Montaža Midea Inverter WIFI

Montaža klime sa uštemavanjem instalacije u zid

Redovan servis klime

Veliki servis na klima uređaju

Nemanja Danojlić – 060/530-2003

Kancelarija – 011/436-0523

Email : kontakt@klimauredjaji.org

© Frigo Fleš 2020 Frigo Fleš klima uredjaji Beograd | Sva prava zadržana