Logo

Mob: 060/5302003          Tel: 011/4360523           Email: kontakt@klimauredjaji.org

DA LI KLIMA UREDJAJ SMETA MALOJ DECI ?

Nema roditelja koji se uoči letnje sezone i uključivanja klima uređaja nije zapitao da li će to njihovoj deci smetati i u vrelim letnjim danima narušiti im zdravlje. Kod nas je uvreženo mišljenje da klima uređaji smetaju deci i da je to jedan od razloga prehlada usred letnje sezone. Najveća pitanja koja „more“ roditelje su na koliko stepeni ohladiti prostoriju, a da to ne smeta detetu, kako će dete reagovati ukoliko se nađe ispod klime i pod direktnim „udarom“ hladnijeg vazduha, da li klima uređaje treba paliti i noću… Odgovor je jednostavan – klima uređaj ne smeta maloj deci ako se koristi kako bi trebalo. Prvo na šta bi trebalo obratiti pažnju jeste da klima uoči početka sezone bude očišćena i dezinfikovana. Klima uređaje bi trebalo čistiti jednom godišnje, kako bi efektivnije radila, emitovala zdrav vazduh, bila dugovečnija. Ukoliko se to ne praktikuje, klima uređaj može da bude leglo mikroorganizama, koji se hlađenjem raspršuju po prostoriji, a što može imati velikog uticaja na zdravlje deteta. Trebalo bi, takođe, proveriti i ispravnost klima uređaja. Servisirajte Vašu klimu na vreme i nećete imati probleme… Kako klima uređaj ne bi imao negativan uticaj na zdravlje Vašeg deteta neophodno je da obratite pažnju da klima ne duva direktno na dete. U tom slučaju je potrebno prilagoditi krilca klima uređaja, kako niko od ukućana ne bi bio izložen direktnom strujanju hladnog vazduha. Treba obratiti pažnju i na to da se ne pravi velika razlika u spoljašnjoj i unutrašnjoj temperaturi. Svi, pa i deca, mogu doživeti temperaturni šok ukoliko sa velike spoljne temperature odmah uđu u veoma ohlađeni stan. Pravilno je, kažu stručnjaci, da razlika između spoljašnje i unutrašnje temperature bude od pet do sedam stepeni. Ipak, ukoliko su spoljašnje temperature baš velike, kada je napolju na primer 40 stepeni, u stanu treba podesiti onu temperaturu koja će omogućiti da svima bude prijatno. Takođe, nikome, pa ni deci, ne prija nagli izlazak iz klimatizovane prostorije. Pravilo je da kada izlazite iz ohlađenog stana ili automobila bar na 15 minuta isključite klimu kako bi se organizam prilagodio temperaturi. Veoma bitan savet kada je u pitanju zdravlje najmlađih jeste i da ne treba držati klima uređaj uključen po ceo dan, a naročito ne na maksimalnoj jačini. Takođe, poželjno je povremeno provetravati prostorije. Jedna od mnogobrojnih dilema roditelja je i da li uključivati klima uređaje noću. Naravno da je uvek bolje otvoriti prozor ukoliko živite u takvoj sredini gde je moguće rashladiti prostorije noću, ali ako ste okruženi betonom, koji se užari tokom dana, pa rashlađivanje nije moguće, onda treba posegnuti za klima uređajem. U tom slučaju bi klima uređaj trebalo da radi po režimu predviđenom takvoj prilici.

PROMOTIVNA CENA REDOVNOG SERVISA KLIMA UREĐAJA

Promotivna cena za redovan godišnji servis klima uredjaja 2500 dinara. Ako sklopite ugovor sa nama o redovnom godišnjem održavanju, cena će svake godine biti samo 2000 dinara!!!

servisiranje-klima
Servis klima uređaji

GARANCIJA 5 GODINA

Za svaku klimu koju kupite kod nas i koju Vam mi ugradimo, imate garanciju od 5 godina, pod uslovom obaveznog redovnog godišnjeg servisa. Redovan godišnji servis je preporučljiv u svakom slučaju, jer doprinosi kako boljem i dugoročnijem radu klima uređaja tako i Vašem zdravlju!

Montaža Daikin klime

Montaža Midea Inverter WIFI

Montaža klime sa uštemavanjem instalacije u zid

Redovan servis klime

Veliki servis na klima uređaju

Nemanja Danojlić – 060/530-2003

Kancelarija – 011/436-0523

Email : kontakt@klimauredjaji.org

© Frigo Fleš 2020 Frigo Fleš klima uredjaji Beograd | Sva prava zadržana