Logo

Mob: 060/5302003          Tel: 011/4360523           Email: kontakt@klimauredjaji.org

KAKO IZABRATI KLIMA UREDJAJ?

Kupci i korisnici kada je u pitanju svaki kućni aparat nailaze na sadržajnu ponudu, pa je to slučaj i sa klima uređajima. Mnoštvo proizvođača i veliki broj modela i tipova mogu da „slude“ i one koji malo bolje poznaju tu tehnologiju, a kamoli one koji o tome ništa ili veoma malo znaju. Najvažniji kriterijumi za izbor klima bi trebalo da budu efikasnost, dugotrajnost, uštede koje se postižu njihovim korišćenjem, jednostavnost u rukovanju i u ugradnji i naravno ono što je mnogima najvažnije – novac. Ispunjenje tog faktora, doduše, ne treba uvek da bude presudni faktor, jer, kao što nas narod kaže, koliko para-toliko muzike. Cena jeste bitan faktor, ali ako izaberete jeftiniji uređaj, koji pritom troši više energije i ima manji učinak, onda i niste baš uštedeli, zar ne? Kupcima su danas na izboru mnogobrojni tipovi klima uređaja koji sa sobom nose razne mogućnosti pored standardnog hlađenja prostorija. Tu su grejanje, do pet stepeni ispod nule ili čak 15 stepeni ispod nule kada je reč o inverterskim klimama, zatim filtracija, ventilacija, vremensko programiranje, tihi način rada, prečišćavanje vazduha… Kada je u pitanju energetska efikasnost, struka kao najpametniji savet daje kupovinu klima uređaja koji poseduje jednu od izuzetnih karakteristika klima uređaja novije generacije – invertersku tehnologiju, koja omogućava brzo postizanje željene temperature, bez obzira da li je u pitanju grejanje ili hlađenje. Kada razmišljate koji klima uređaj da kupite, vodite računa o veličini prostorije, njenom položaju, obliku I nameni, zastakljenim površinama, broju električnih uređaja koji u toj prostoriji mogu da emituju dodatnu toplotu… Pre nego što se obratite prodavcu odredite mesto svog budućeg klima uređaja, kao I njegovu namenu – da li ćete je koristiti samo za hlađenje, dogrevanje, grejanje… Vrlo bitno je da uzmete odgovarajući klima uređaj po kvadraturi stana, kuće, poslovnog objekta. Klima uređaj 09 BTU odgovara stanu kvadrature do 40 kvadrata, uređaj 12 BTU je za stan do 65 kvadrata, uređaj 18 BTU je za prostoriju do 90 kvadrata… Svaka klima je različitih dimenzija, pa je pre same kupovine jako bitno da obratite pažnju I na taj faktor. Vodite računa I o načinu održavanja, što će uticati na gubljenje rashladnog faktora, zaštitnih funkcija I kvalitet vazduha. Ne zaboravite da je klima uređaj potrebno servisirati I čistiti jednom godišnje kako bi zadržao efikasnost I funkciju. Ipak, ne bi bilo zgoreg da pri kupovini klima uređaja konsultujete stručnjake, a mi smo tu za vas, da Vam pomognemo da izaberete najbolji model, koji će zadovoljiti sve Vaše želje.

PROMOTIVNA CENA REDOVNOG SERVISA KLIMA UREĐAJA

Promotivna cena za redovan godišnji servis klima uredjaja 2500 dinara. Ako sklopite ugovor sa nama o redovnom godišnjem održavanju, cena će svake godine biti samo 2000 dinara!!!

servisiranje-klima
Servis klima uređaji

GARANCIJA 5 GODINA

Za svaku klimu koju kupite kod nas i koju Vam mi ugradimo, imate garanciju od 5 godina, pod uslovom obaveznog redovnog godišnjeg servisa. Redovan godišnji servis je preporučljiv u svakom slučaju, jer doprinosi kako boljem i dugoročnijem radu klima uređaja tako i Vašem zdravlju!

Montaža Daikin klime

Montaža Midea Inverter WIFI

Montaža klime sa uštemavanjem instalacije u zid

Redovan servis klime

Veliki servis na klima uređaju

Nemanja Danojlić – 060/530-2003

Kancelarija – 011/436-0523

Email : kontakt@klimauredjaji.org

© Frigo Fleš 2020 Frigo Fleš klima uredjaji Beograd | Sva prava zadržana