Logo

Mob: 060/5302003          Tel: 011/4360523           Email: kontakt@klimauredjaji.org

SERVIS KLIMA FRIGO FLEŠ - O NAMA

Servis klima Frigo Fleš je ovlašćeni servis za montažu, servisiranje, popravku i prodaju klima uređaja. Naš tim čine mladi profesionalci, školovani elektromehaničari za termičke i rashladne uređaje.


Frigo Fleš nudi kompletnu uslugu na jednom mestu, u šta spada prodaja, montaža i servis klima uređaja. Za sve što vam može zatrebati u vezi sa vašim rashladnim i termičkim uređajima možete nas kontaktirati.


Radimo na teritoriji Beograda i okoline, po pozivu izlazimo na teren u najkraćem mogućem roku.


Za sve klima uređaje koje prodajemo dajemo 5 godina garancije, a obezbeđen je servis i rezervni delovi i u vangarantnom roku.


U ponudi imamo klime najvećih svetskih proizvođača kao što su Samsung, Midea, LG, Galanz i drugi.

Blue living room with gray sofa and air conditioner on wal

Servis klima uređaja Frigo Fleš 

Neka od Vaših pitanja:

Klima uređaj ispušta vodu iz jedinice koja je hladnija i kao takva kondenzuje vlagu iz vazduha. Tokom leta klimu koristimo za hlađenje te je unutrašnja jedinica hladnija od spoljašnje i ona ispušta vlagu. Usled grejanja tokom zime dolazi do suprotnog procesa te je spoljašnja jedinica hladnija i ona ispušta vodu.

 

Servis klima uređaja – Frigo Fleš 

To je jedno od najčešćih pitanja korisnika klima uređaja i da li vlasnici mogu sami da otklone kvar. U takvim slučajevima prvo što se mora pogledati su zadate komande na daljinskom upravljaču. Komanda „MODE“ je zadavanje rada klima uređaja, ako želite hlađenje tada treba na displeju daljinskog bude „COOL“ ili pahuljica snega i temperatura zadata treba da bude niža nego u prostoru gde je unutrašnja jedinica. Da bi bili sigurni, zadajte temperaturu na daljinskom upravljaču na najnižu moguću, od 16°C i sačekajte 5 minuta. Pogledajte spoljnju jedinicu, da li se čuje rad kompresora i rad ventilatora. Ako radi, a klima ne hladi, problem je u nedostatku gasa u sistemu. Sami kvar ne možete otkloniti, već pozovite klima servis.

 

Servis klima uređaja – Frigo Fleš 

Problem je u bakterijama koje se vremenom natalože na uređaju koji se nalazi unutra. Mirisi koji izlaze iz klima uređaja najčešće su posledica nakupljanja prljavštine i bakterija, a njih se rešavamo tako da najmanje jednom godišnje servisiramo klima uređaj, pri čemu se unutrašnja jedinica čisti specijalnim sredstvom, koje dezinfikuje, a ujedno i otklanja neprijatne mirise koje se nalaze u kadicama unutrašnje jedinice. A ono što Vi možete ponekad i sami da uradite je da pre i posle zadate funkcije hlađenja ili grejanja uključite ( na daljinskom upravljaču) funkciju ventilacije, tako da se isuši ono malo vode koje je ostalo u kadici.

 

Servis klima uređaja – Frigo Fleš 

Montaža klime je ista, razlika je sledeća, inverter klima uređaji rade na temperaturama do -15 stepeni, dok obične ON/OFF klima uređaji rade najviše do -5 stepeni.

 

Servis klima uređaja – Frigo Fleš 

Iako su klima uređaji efikasniji kao rashladna tela moguće je pomoću njih se i dobro zagrejati, ipak dosta toga zavisi od montaža klima uređaja kao i njene pozicije. U specifikacijama klima uređaja naznačeno je koliku toplotnu energiju mogu emitovati te se upoređivanjem sa potrošnjom električne energije može dobiti njena tačna efikasnost. Odnos potrošnje i emitovane energije predstavlja se COP koeficijentom. Ipak, kako klima uređaji nisu zapravo grejna tela već funkcionišu na drugi način, njihova operativna radna temperatura iznosi -5c, odnosno -15c kod inverter klima uređaja. Ispod ovih temperatura ne poseduju istu efikasnost i u tim slučajevima preporučljivo je da se uređaj ne gasi tokom noći kako bi svoju spoljnu jedinicu održavao na određenoj temperaturi.

 

Servis klima uređaja – Frigo Fleš 

Često se dešava da pokušamo da uključimo klimu na daljinski, a ona ne daje nikakav signal. Prvi Vaš korak je provera ispravniosti daljinskog upravljača. Ako se na displeju daljinskog upravljača ne pojavljuje ništa, izvadite baterije stare i zamenite ih novim. Kod nekih modela daljinskih upravljača baterije se nalaze sa prednje strane ispod poklopca, koji mora jače da se povuče na dole. U daljinski je poželjno staviti alkalne baterije, jer obične baterije zbog lošeg kvaliteta iscure i oštete elektroniku daljinskog. Proverite da li klima dobija napajanje el. energije, isključite klimu iz napona, proverite glinericom ili nekim drugim uređajem tako što će te ispitati utičnicu u koju je uređaj bio uljučen.

Ako je daljinski klime ispravan i klima dobija napajanje, podignite poklopac na unutrašnjoj jedinici klime i sa desne strane imate dugme, na koje možete da automatski startujete klimu samo sa pritiskom prsta na dugme. Ako klima počne sa radom, neispravan je senzor na elektronici unutrašnje jedinice. U tom slučaju kvar Vi sami nemožete otkloniti, već morate pozvati klima servis.

Klima neće da radi i pritiskom na dugme, kvar na Vašoj klimi na elektronici, neispravnost trafoa, osigurača ili procesora. Popravku ne možete uraditi sami, već morate pozvati klima servis.

 

Servis klima uređaja – Frigo Fleš 

U zimskom periodu jeste preporučljivo držati klimu uključenom i tokom noći kako bi održavala temperaturu prostorije. U suprotnom samom uređaju biće potrebno nešto više vremena kako bi počeo grejati prostoriju.

 

Servis klima uređaja – Frigo Fleš 

Postavljanje klima uređaja zivisi od konstrukcije prostorija u koje postavljate. Ako niste sigurni potražite preporuku od ovlašćenog montažera koji se time već bavio. Poželjno je da unutrašnja i spoljašnja jedinica ne budu previše udaljene. Pri postavljanju treba voditi računa o odvodu. Unutrašnju jedinicu je najpogodnije postaviti u prostoriji u kojoj najčešće boravite ali tako da ne izduvava vazduh direktno u mesto gde provodite najviše vremena (radni sto, fotelja, dvosed..).

 

Servis klima uređaja – Frigo Fleš 

Prednosti:

  • održavanje iste temperature u prostoriji tokom cele godine što umnogome  pomaže osobama sa narušenim zdravljem.
  • najekonomičniji uređaj što se tiče potrošnje struje i energije koju emituje.
  • mogućnost grejanja tokom zime.

Mane:

  • zavisnost od spoljne temperature – na niskim temperaturama efikasnost klima je promenljiva.

 

Servis klima uređaja – Frigo Fleš 

Ugradnja klima

Izdvajamo iz naše ponude klima :

servisiranje-klima

PROMOTIVNA CENA REDOVNOG SERVISA

Promotivna cena za redovan godišnji servis klime iznosi 3500 dinara. Ako sklopite ugovor sa nama o redovnom godišnjem održavanju, cena će svake godine biti samo 3000 dinara!!!

GARANCIJA 5 GODINA

Za svaku klimu koju kupite kod nas i koju Vam mi ugradimo, imate garanciju od 5 godina, pod uslovom obaveznog redovnog godišnjeg servisa. Redovan godišnji servis je preporučljiv u svakom slučaju, jer doprinosi kako boljem i dugoročnijem radu klima uređaja tako i Vašem zdravlju!

Servis klima uređaji

PIŠEMO ZA VAS

Montaža Daikin klime

Montaža Midea Inverter WIFI

Montaža klime sa uštemavanjem instalacije u zid

Redovan servis klime

Veliki servis na klima uređaju

Nemanja Danojlić – 060/530-2003

 

061/510-1960

 

Kancelarija – 011/436-0523 

 

Email : kontakt@klimauredjaji.org

© Frigo Fleš 2020 Frigo Fleš klima uredjaji Beograd | Sva prava zadržana