Logo

Mob: 060/5302003          Tel: 011/4360523           Email: kontakt@klimauredjaji.org

ODRŽAVANJE I ČIŠĆENJE KLIMA UREDJAJA

Čišćenje klima uređaja je veoma bitno za rad same klime. Ako je klima uređaj sastavni deo prostora u kojem boravite, onda je neophodno njeno redovno održavanje i čišćenje. Održavanje klima uređaja je od velike važnosti kako bi kvalitet vazduha u prostoriji gde boravite bio prijatan.

Ukoliko se redovno, barem jednom godišnje ne uradi održavanje klima uređaja, velika je verovatnoća da će prostor u kome boravite biti ispunjen raznim bakterijama. Naime, u klima uređaju se tokom vremena često skupljaju razne gljivice, buđ, grinje, bakterije, prašina. Kada klima uređaj radi, on izduvava sve ove takozvane domaćine u klimi. Tako da prostorija u kojoj boravite može predstavljati velikog uzročnika pojave raznih alergija i hroničnih oboljenja. Zato je redovno održavanje klima uređaja, tj prevashodno čišćenje filtera od velike važnosti za Vaše zdravlje i zdravlje Vaših ukućana.

Frigo Fleš je ovlašćeni servis čiji tim profesionalaca garantuje kvalitetno održavanje klima uređaja. Ukoliko primetite bilo koji problem sa Vašim klima uređajem, bilo da sporije hladi, izduvava neprijatan miris ili nešto drugo, slobodno nas pozovite. Biće nam drago da Vam pomognemo i rešimo Vaš problem u najkraćem roku.

Ukoliko želite da Vaš klima uređaj ima dug vek trajanja i optimalan način funkcionisanja, takođe je potrebno redovno održavanje klima uređaja. Redovno održavanje klima uređaja podrazumeva proveru ispravnosti rada svih delova klima uređaja, jer ako Vam klima uređaj slabo hladi ili greje, pušta čudne zvukove, itd, sve je ovo posledice neodržavanja klima uređaja.

Proveru uspravnosti samog klima uređaja može obaviti samo osoba koja je stručno obučena za održavanje klima uređaja. Frigo Fleš Vam stoji na usluzi u proveri kako tehničke ispravnosti samog klima uređaja, tako i u njenom redovnom i stručnom održavanju.

Obzirom da većina ljudi koristi klima uređaj samo u letnjim mesecima, potrebno je čišćenje klima uređaja i to na sledeći način :

– čišćenja i pranja mrežastog filtera i isparivača unutar klima uređaja
– čišćenja turbine
– čišćenja odvodnih kanala kondezata iz unutrašnje jedinice
– dezinfekcije klima uređaja
– merenje pritiska rashladnog gasa
– kontrolu rada klima uređaja

Preporuka je i da tokom korišćenja klime najviše u letnjim mesecima, redovno čistite prašinu i filtere unutar klima uređaja. Poželjno je s vremena na vreme uraditi dezinfekciju unutrašnjeg dela klima uređaja kako biste obezbedili da vazduh koji izduvava klima bude što čistiji. Spoljašnji deo klima uređaja koji je u većini slučajeva smešten napolju, takođe je potrebno redovno održavati i čistiti od lišća, prašine , smoga ili snega.

Ako želite da očistite filtere, što je i jedino što možete uraditi sami na Vašem klima uređaju, sve ostalo je neophodno da uradi stručno lice, potrebno je da ugasite Vaš klima uređaj i isključite ga iz struje. Otvorite poklopac klime i izvadite filtere koji se mogu čistiti. Operite filter toplom vodom ili nekim sredstvom za dezinfekciju. Tek kada se filter dobro osuši možete ga vratiti u klima uređaj. Naša je preporuka da redovno proveravate da li nešto sprečava protok vazduha u klima uređaju, da li voda curi iz uređaja ili klima izduvava neprijatne mirise. Čim primetite neku nepravilnost u radu, slobodno nas kontaktirajte.

Kada se završi sezona rada Vašeg klima uređaja, preporuka je da se filteri u klima uređaju dezinfikuju i očiste. Ako imate mogućnost, zaštititite spoljašnji deo klima uređaja koji je smešten napolju od različitih vremenskih neprilika. Ukoliko ćete klima uređaj koristiti tek sledećeg leta, slobodno ga isključite iz struje.

Ako imate neku nedoumicu ili pitanje vezano za održavanja klima uređaja ili Vam je potrebna stručna pomoć u održavanju klima uređaja slobodno nas pozovite.

čišćenje klime

PROMOTIVNA CENA REDOVNOG SERVISA KLIMA UREĐAJA

Promotivna cena za redovan godišnji servis klima uredjaja 2500 dinara. Ako sklopite ugovor sa nama o redovnom godišnjem održavanju, cena će svake godine biti samo 2000 dinara!!!

servisiranje-klima
Servis klima uređaji

GARANCIJA 5 GODINA

Za svaku klimu koju kupite kod nas i koju Vam mi ugradimo, imate garanciju od 5 godina, pod uslovom obaveznog redovnog godišnjeg servisa. Redovan godišnji servis je preporučljiv u svakom slučaju, jer doprinosi kako boljem i dugoročnijem radu klima uređaja tako i Vašem zdravlju!

Montaža Daikin klime

Montaža Midea Inverter WIFI

Montaža klime sa uštemavanjem instalacije u zid

Redovan servis klime

Veliki servis na klima uređaju

Nemanja Danojlić – 060/530-2003

Kancelarija – 011/436-0523

Email : kontakt@klimauredjaji.org

© Frigo Fleš 2020 Frigo Fleš klima uredjaji Beograd | Sva prava zadržana